Rasters - Pako Handwerken

Rasters

6 verschillende transparante rasters6 verschillende transparante rasters

Met deze verschillende rasters kunt u van bestaande foto’s, tekeningen of andere afbeeldingen, een borduurwerk maken. Vergroten of verkleinen is ook mogelijk.

Leg een raster op de afbeelding en bepaal wat het midden zal worden van het borduurwerk. Dit midden is ook het midden van de stof. Hierna het raster vastplakken door middel van plakband. Nu de hoogte en breedte uittellen op de stof ter controle ( is de stof groot genoeg ? krijgt het borduurwerk de gewenste grootte ? ).

De kleur die zichtbaar is in een vakje is de kleur die geborduurd moet worden. Wanneer nodig kunt u ook een kruissteek opbouwen met meerdere kleuren ( de twee halve kruissteken van de X steek met verschillende kleuren maken of een draad samenstellen met verschillende kleuren ). Bij gebruik van Raster B en Aida 7,2 is het ongeveer 1 op 1 Bij gebruik van Raster C en Aida 6,3 is het ongeveer 1 op 1 Bij gebruik van Raster D en Aida 5,5 is het ongeveer 1 op 1 Bij gebruik van Raster F en Aida 4,5 is het ongeveer 1 op 1 Wilt u vergroten, dan dezelfde stof gebruiken en een fijner raster. Verkleinen kan met een grover raster.

Artikel nr.